חגי תשרי מרגישים לי כמו סופשבוע מתמשך בשילוב טקס תחילת שנה שחוזר על עצמו ושואל שוב ושוב:״איך הייתה השנה שחלפה, ומה יהיה בשנה שבאה עלינו לטובה?״ 

במסגרת שלל הטקסים ושאילת השאלות, הגעתי להתכנסות של ״דאבליו״ ושטפני קנופל, שותפה וחברה, הציגה לנו פעילות שתשנה לי את השנה. החלטתי להזמין אתכם לעשות אותה גם, היא ממש פשוטה, ואפשר להסביר אותה גם לילד בן 10: 


רקע קצרצר: לפי מחקר חדש נראה שלבן אדם ממוצע יש מעל 6,000 מחשבות ביום. מחקרים נוספים מצאו ש 90 אחוז מהמחשבות הללו הן כאלו שחוזרות על עצמן ומעל 80 אחוז הן שליליות. כמו שאתם יודעים, כשאותן מחשבות מופיעות יום אחרי יום, שבוע אחרי שבוע, הן יוצרות מסלולים המחברים בין חלקים שונים במוח. מסלולים אלו הופכים להיות תפיסת המציאות שלנו, ובכך החיים עצמם. 


הפעילות מציגה בפנינו שתי שאלות: 

1.על מה חשבתם השנה? 

2.על מה תרצו לחשוב שנה הבאה? 


כדי לגלות את התשובה לשאלה הראשונה, היא ביקשה מאיתנו לצייר על דף עיגול המדמה בגסות את המוח שלנו, ובתוכו לצייר עיגולים שמייצגים קטגוריה של מחשבות בגודל היחסי בהתאם לכמה נראה לנו שאותן מחשבות תפסו לנו במוח. הנה למשל הציור שאני עשיתי על מחשבותיי במהלך תשפ״א (תסלחו לי על העיגול הלא סימטרי)



אפשר בקלות להבין איך תרשים כזה יכול לייצר שנה שרירותית: מחד היתה מלאה בדברים יפים, ומאידך רוויה בקונפליקטים ובהזדמנויות להיות עצבנית. בעיקר כשאני מסתכלת על התרשים כזה אני רואה בחירה במלחמות שהרבה מהן ביומיום אפילו לא בשליטתי. 


במעבר לעבודה עם השאלה השניה, היא ביקשה מאיתנו שוב לייצר תרשים, רק שהפעם העיגולים יכולים את מה שאנחנו בוחרות לתשפ״ב. והנה בחירותיי: 




השנה אני בוחרת לקחת אחריות, להתמקד במקומות בהם יש לי כוח ושליטה להיות גורם מיטיב בסביבתי ולהניח בצד במידת האפשר את כל מה שתפל. 


כמובן שמיד שאלנו אותה, אוקי ציור זה טוב ויפה אז איך עומדים בהחלטות האלו? אבל זו כבר סדנא אחרת. בינתיים היא המליצה לנו לתלות על המקרר את הציור החדש, להפוך אותו לשומר מסך בפלאפון, ולעשות כל דבר שאפשר כדי קודם כל להזכיר לנו שזוהי בחירתנו. אחרי זה כבר כל אחד והטכניקה שלו: מדיטציות, הקניית הרגלים, טיפולים למיניהם וכו׳. 


למי יש אומץ לשלוח לי את התרשימים שלו?? אני ממש אשמח לראות! 


שיהיה אחלה סופשבוע בתוך בליל סופי השבוע האחרונים, נרקיס. 



Photo by Chaitanya Tvs on Unsplash